Som musiker är det musiken som står i fokus, men även andra delar spelar en viktig roll. Attityd på scenen, smink och kläder har på olika sätt betydelse när musiken förmedlas. Det är dock inte alla musiker som har känsla för den här biten på ett naturligt sätt.

Den här artikeln ger dig en liten vägledning till vad du ska tänka på när du uppträder. Finns det några knep när det gäller kläder, smink eller utstrålning?

En bra bas

Det bästa tipset oavsett om det gäller kläder, skor eller smink är en riktigt bra bas för det hela. Du bör exempelvis alltid satsa på en foundation av bra kvalitet som håller länge och har en bra täckande effekt. Med foundation som bas kommer inte de starka strålkastarna få sminket att börja rinna. Dessutom hjälper en foundation till att ge dig ett fräscht utseende oavsett hur länge framträdandet pågår.

Precis som foundation ser till att hålla sminket på plats är det viktigt att använda scenkläder du trivs i. Det behöver inte vara mjukiskläder, men eftersom du ska hålla igång på scenen en längre tid bör du ändå vara bekvämt klädd. Precis som med foundationprodukter är utbudet stort även när det gäller bekväma plagg. Idag hittar du mängder av alternativ på trendiga och snygga plagg som dessutom sitter skönt på kroppen.

Klä dig med rätt attityd

Avslutningsvis går det inte att glömma bort vikten av att komma ut på scenen med en stor portion av utstrålning. Ett leende till din publik är som ett extra klädesplagg och minst lika viktigt. Försök därför alltid att peppa dig inför en spelning eller annan typ av framträdande. På med foundation, klä dig i favoritplaggen och känn hur adrenalinet pumpar.

Sjung dina låtar med inlevelse, det brukar du enklare få genom att först blunda. Sedan kommer känslan automatiskt och du kommer kunna förmedla den på ett inspirerande sätt till din publik.