Dags att flytta? Att lämna sitt gamla hem för ett nytt är roligt, men innebär också mycket slitgöra som inte är lika kul. Innan du ens kan börja göra ditt nya boende till ett hem måste du först ta dig an det gamla. Möbler ska bäras ut, prylar ska packas ner i lådor, huset eller lägenheten ska städas. Som tur är finns det en del du kan göra för utflyttningen inte bara ska bli hanterbar, utan till och med njutbar.

Gör det enklare för dig

Att flytta ut är mycket jobb som det är, så ta varje chans att göra det enklare för dig själv. Att rensa ut bland dina prylar i förväg är en bra idé, så att du inte släpar med dig en massa saker som du egentligen inte har någon användning för. Du kan också boka flyttstädning, så att du när grejerna väl är ute kan luta dig tillbaka inför inflyttningen. Du hittar enkelt firmor som erbjuder flyttstädning nära dig på qleano.se, där du också kan få en ungefärlig kostnad uträknad. Behöver du anlita flytthjälp kan du återigen vända dig till qleano.se för att hitta en flyttfirma som passar dina behov.

Vad gäller jobbet du blir tvungen att göra på egen hand är ett tips att bjuda in vänner och familj som kan hjälpa till. Tillsammans blir det både lättare och roligare. Bjud på mat och dryck och sätt på en skön spellista som ger energi, så blir slitgörat en ren fest. Bra musik och något gott funkar även de dagar du måste arbeta ensam.

Rätt musik för utflyttningen

Att lyssna på musik vid arbete påverkar hastigheten och effektiviteten, så ha det i åtanke när du väljer musik. En ösig spellista ger välbehövlig energi vid tungt eller monotont packande och bärande, och välkända klassiker som går att sjunga med i gör utflyttningen extra rolig. Ha bara inte för högljudda låtar: håll volymen på en nivå där folk kan prata med varandra, inte minst för att kunna kommunicera kring arbetet men även för att småprata. Att låta var och en välja varsin låt till spellistan i förväg blir också uppskattat.

Varva gärna med några lugnare låtar som signalerar att det är dags att ta paus. Kanske håller du själv på att lära dig att spela ett instrument? I så fall kan du underhålla gästerna med en låt.

Tips på låtar till utflyttningsfesten

  • Bon Jovi – Livin’ on a prayer
  • Madness – Our house
  • Blue Swede – Hooked on a feeling
  • Queen – Bohemian Rhapsody