Sommaren närmare sig med stormsteg och lika så sommarens alla musikfestivaler. Trots att många festivaler har gått i konkurs finns det fortfarande ett gäng härliga sådana kvar att välja bland.

Här nedan nämner vi några favoriter i sommar, och på tal om sommar och favoriter har vi även en gäng roliga och sköna grejer att testa på inom en annan kategori i sommar, besök länken sexleksaker för att finna dessa favoriter.

Way out west i Göteborg

Detta är en klassiker vad gäller musikfestivaler, festivalen har arrangerats varje år sedan 2007. Stora nationella och internationella artister har uppträtt på festivalens scener såsom Kanye West, Neil Young, Cia, Håkan Hellström, Robyn, Broder Daniel, Lilly Allen och många fler. Dessa artister har dragit stor publik och vissa år har alla biljetter varit slutsålda.

Vissa tror att anledningen till att just denna festival överlevt till skillnad från många andra är för att den inte innefattar tältande publik på festivalområdet.

Den som önskar gå på festivalen i sommar bör vara snabb i sina handlingar vad gäller biljetter. Ofta släpps de största artisterna närmare festivaldatum och det är då som biljettrusningen sätter fart. Den som vill vara på säkra sidan bör därför se till att ha köpt sina biljetter innan de största artisterna släpps. Även boende bör bokas i god tid innan festivaldags. Det bästa är att bo nära slottsskogen där de huvudsakliga konserterna äger rum. Områden att satsa på är Linnégatan eller Majorna.

Summerburst för house-älskare

Nästa stora festival som är långt ifrån en konkurs är summerburst. Detta är en housefestival som sker i början av sommaren. Festivalen hålla under två helger varav den ena helgen är i Göteborg på Ullevi och den andra i Stockholm på Gärdet. Summerburst lockar de allra största house-artisterna såsom David Guetta, Alesso, Martin Garixx, Kygo men flera. Vissa år har också mer pop-aktiga artister fått uppträda på fetivalen som blanda annat Zara Larsson och Icona Pop.

Sweden Rock Festival

Sweden Rockl har lockat allt en ung publik till en äldre sådan. Festivalen har med andra ord en bred målgrupp. Festivalen har anordnat varje sommar sedan 1992 med några få undantag. Festivalen hålls under fyra dager i Sölvesborg som ligger i Blekinge län. År 2008 och år 2013 blev festivalen utsedd till årets musikfestival i Sverige, vilket är ett fint pris att få för festivalanordnare.

Lollapalooza – en nyhet i Sverige 2019

Lollapalooza är nytt för Sverige men är i övrigt känd i hela världen! Den 28 till den 30 juni, kommer festivalen att anordnas i Stockholm på samma plats som Summerburst, nämligen på Gärdet.

Till festivalen är artister som Lana Del Ray och Foo Fighters bokade. Även svenska artister som Laleh, Norlie & KKV samt Rebecca & Fiona är med på spelschemat.