Aldrig förr hade världen skådat något liknande. Aldrig förr hade tjejer tagit så mycket plats. De bad inte om ursäkt och de satt inte tyst och stilla i ett hörn. Självständighet och feminism hade kommit i ett nytt paket i formen av ett tjejband från Storbritannien. Det var tidigt 90-tal och det var tjejernas tid. De bar på ett starkt budskap som skulle komma att göra dessa fem tjejer till världens största band. Budskapet var Girl Power och det var Spice Girls som stormade in från ingenstans och tog över världen.

Spice Girls formades bildades år 1994 och bestod av fem medlemmar. Gruppen var handplockade och noga sammansatta. Idén till Spice Girls skapades från början av en man vid namn Chris Herbert som arbetade med Heart Management i London. Chris ville skapa ett alternativ till det då mycket populära pojkbandet Take That, som hade skördat enorma framgångar. På marknaden fanns inga stora tjejband och det skulle komma att visa sig att de var efterlängtade.

En tid av disciplin och träning följde sedan för de fem tjejerna som senare skulle komma att göra sig kända som Spice Girls. De flyttade allihopa in i ett hus i Maidenhead där de varje dag tränade på koreografier och att förbättra sina sångröster. Detta kom att bli en avgörande tid för tjejerna att lära känna varandra och bli sammansvetsade. Något som senare skulle komma att bli avgörande för deras framgångar.

Efter ungefär ett års tid i huset kände tjejerna att de fortfarande inte kommit någonvart. De ville skriva sin egen musik men fick inte lov att göra det. Chris insisterade på att de skulle spela in en låt som de själva inte alls gillade. Han ville även att bandet skulle heta Touch, något som också mottogs med svalt intresse. Efter många diskussioner fram och tillbaka beslöt tjejerna för att gå sin egen väg. De packade sina väskor och lämnade huset. Ett vågat beslut som kom att bli deras framgång ett satt ett exempel på Girl Power och gå sin egen väg.

Det dröjde därefter inte länge förrän tjejbandet hittat en ny manager och fått ett skivkontrakt. Kort därefter släpptes singeln Wannabe och världen introducerades för Baby, Ginger, Posh, Scary och Sporty Spice. Singeln gick in på första plats i hela tjugotvå länder. I Storbritannien låg singeln kvar på första platsen i så mycket som sju veckor. Resten är historia. Det rådde Spice Girls hysteri världen över. De fick tonåringar att skrika högt och de fick många föräldrar att sträcka sig efter en treo och ett glas vatten. Spice Girls kom att bli ett av världens mest framgångsrika band genom tiderna. De visade att tjejer kan, vågar och vill. De var kaxiga och bad inte om ursäkt. De var precis vad världen behövde och de blev snabbt förebilder för unga tjejer och killar världen över.