Om det finns något som svenskar älskar i juletider så är det att gå på julkonserter. Julen pågår endast under en kort tid under året och man vill ta tillfället i akt och verkligen njuta av högtiden.

Julkonserter pågår runt om i hela landet. Såväl små, lokala artister som rikskändisar turnerar runt om i landet för att både bjuda på fina jullåtar och sina egna sånger. Julen kan vara den stressigaste högtiden för artister, med höga förväntningar.

Julsången måste sitta och julstämningen måste infinna sig. Många artister uppträder i kyrkor för att få en mysig stämning och bra akustik. Andra föredrar att inta konserthallar och andra lokaler. Att hitta en julkonsert att gå på är inte svårt. De finns nämligen en uppsjö att välja mellan. Ibland uppträder artisterna själva och ibland sätts de ihop i grupper och kör julshower tillsammans.

Njut av julsånger

Ofta kan du gå på julkonserter redan i november. För att göra det till en riktigt härlig upplevelse kan du boka in hela ditt kompisgäng på ett julbord och sedan gå på konserten. Det finns många julbord i Stockholm att välja på om du befinner dig i storstaden. Vad kan vara roligare än en weekend dit där ni njuter av såväl god julmat som en svängig julshow.

Oavsett om ni vill se en fartig julshow eller få en smäktande upplevelse i en kyrka så finns det något för alla.

Julshower under 2019

Jingle Bells, I mitt vita vinterland, Strålande jul och andra fina sånger kan du höra på landets alla julkonserter. Kanske vill du starta julfirandet på Wallmans i Stockholm. Där får ni en riktig show och det finns många datum att välja på. Därmed kan ni åka när helst det passar som bäst.

För att kicka igång julen med en riktig superartist kan ni gå på konserten Jul med Carola. I Steninge slottbys trälada håller Carola till och bjuder på riktigt fina sånger inför julen. Här finns den absolut bästa stämningen inför julen.

En julshow som turnerar land och rike runt är Christmas Night. Här kan du njuta av musik på ett flertal platser runt om i landet. Tommy Nilsson, Elisa Lindström, Wiktoria och John Lundvik kommer att dela med sig av sina favoritsånger på jultemat och ge en oförglömlig kväll.

Oavsett vilken julshow du väljer att besöka kommer landets alla artister att göra sitt allra bästa för att ge dig en fin upplevelse. Julkonserter händer bara en period om året så det gäller att njuta så mycket som möjligt. Med god julmat och julsånger kommer julen att få den bästa starten som är möjlig. Efter konserten är det dags att åka hem och fortsätta med julpyntandet och ladda upp inför årets stora dag – nämligen julafton.