Det är många som drömmer om en artistkarriär och att få uppträda på scenen med tusentals skrikande fans i publiken. Vad krävs egentligen för att bli en artist och varför är det bara några som lyckas?

Många har fått sina musikdrömmar krossade när de inser att de trots flera års slit inte lyckats tjäna en krona på sin artistkarriär utan fortfarande måste ha ett extrajobb för att få ihop till mat och hyra varje månad. Det många missar när de försöker slå igenom som artist är att det inte räcker med talang för att lyckas utan att flera andra faktorer ofta kan vara minst lika viktiga. En av de saker som avgör hur en person lyckas som artist är vilken image han eller hon har. Det handlar om frisyr, smink och klädstil och det krävs att utseendet är tydligt och speciellt. Det behöver inte handla om extrema kläder i neongult utan även en klassisk klädstil i neutrala färger fungerar för en artist. Om du vill hitta jackor för en elegant kvinna är det viktigt att passformen är bra och passar din kropp

Öva och umgås med rätt personer

Oavsett om du spelar ett instrument eller sjunger är det viktigt att träna regelbundet för att bli bättre och bibehålla dina kunskaper. Öva genom att spela med andra och ta chansen att uppträda så ofta du kan för att få scenvana. Det är viktigt att umgås med andra som har samma drivkraft till att lyckas som du har eftersom det gör att ni kan motivera varandra. Ta kontakt med artister som du ser upp till och som kan dela med sig av sin erfarenhet och ge tips. Självklart kommer du inte att kunna få kontakt med stora världsartister men besök istället mindre artisters konserter och prata med dem efter spelningen.

Skicka in bidrag till Melodifestivalen

Ett av de bästa sätten att synas som artist i Sverige är att vara med i Melodifestivalen och dessutom ta sig till finalen. Även många artister som har varit med länge i musikbranschen ställer gärna upp eftersom det är ett effektivt sätt att få marknadsföring. Tyvärr kan det vara svårt för en ung musiker att lyckas komma med i Melodifestivalen även om det finns flera exempel där okända artister skickat in sin musik till juryn som väljer ut låtarna och fått med sin låt. Prova därför att skicka in ett bidrag till tävlingen varje år.

Arbeta med musik utan att vara kändis

Även om mångas dröm är att vinna Rockbjörnen går det att leva som artist utan att bli känd hos den stora massan. Många musiker och sångare turnerar och ger ut skivor utan att bli stormrika eller igenkända på gatan men kan ändå leva på sin musik. Om ditt stora intresse är att spela eller sjunga är det självklart att du ska lägga mycket tid på det även om du inte når till toppen på hitlistorna. Att ägna tiden åt sin passion gör att livet känns meningsfullt.