Avicii är en svensk discjockey, remixare och musikproducent som till vardags går under namnet Tim Bergling. Han har samarbetat med flera världsartister som bland annat Madonna, Leona Lewis, Coldplay och Robin Williams. Han började sin karriär som en helt vanlig musikintresserad kille uppvuxen på Östermalm med ett brinnande intresse för housemusik.

2008 började Avicii samarbeta med klubbarrangören Arash Pournouri som kom att bli hans manager. Medan han skapade sig ett namn inom musikvärlden fanns hans musik till en början gratis på olika bloggar men 2010 släppte han bland annat den kända singeln “Bromance”.

2012 fick Avicii stor internationell uppmärksamhet när han spelade live med Madonna på en musikfestival och det uppdagades att han gjort remixen till hennes låt “Girl Gone Wild”. Det första egna debutalbumet kom 2013 och hette “True” och innehöll bland annat radioplågan “Wake Me Up”. Framgången var ett faktum och sedan dess har låten spelats över 200 miljoner gånger.

2013 tilldelades han Regeringens Musikexportpris som är ett mycket prestigefyllt erkännande som premierar insatser där svensk musik sätts på kartan utomlands.