Det är kul att skapa musik och förhoppningsvis blir det också en hit. Numera räcker det faktiskt med att du har en dator som redskap för att skapa professionell musik. Du behöver bara ett datorprogram – FL Studio, det programmet används bland de ledande världsstjärnorna.

Anledningarna kan vara många till varför du vill skapa din egen musik. Du gör din egen musik till barnkalas för underhållning eller för att du gillar häftiga trumbeats. Det kan också vara så att du har förmågan att komponera musik som ser till att fastna hos folk eller så spelade du något instrument när du var yngre.

FL Studio – Så här gör du

FL Studio är ett mycket populärt datorprogram för att du ska kunna skapa din egen musik. Du känner säkert igen Avicii. Även han använde det programmet när han skapade sin elektroniska dansmusik. Det kan låta krångligt, men det är ett enkelt datorprogram och du kommer igång ganska snabbt. Du har alla verktyg för att arrangera, komponera, redigera, spela in, mastra och mixa för att få musik att låta professionellt. Vem vet du kanske blir den nya musikstjärnan i Sverige!

Installera

Du kan ladda ner FL Studio 11 och programmet kräver ett 300 megabyte stort utrymme. Surfa in på deras egna webbsida som du hittar genom att skriva “fl studio” i en sökmotor, välj sedan demo som finns längst upp till höger. Därefter klickar du på det nedladdningsalternativ som passar dig bäst. Du hittar dem på vänster sida och du kan testa datorprogrammet helt gratis. Det gör att du kan prova dig fram och det enda du inte kan göra på demoversionen är att ladda sparade projekt som du har gjort tidigare. Till det behöver du en registreringsnyckel som du får när du köper programmet.

Ladda en låt

Du ska sedan ladda ner en av demolåtarna efter att installationen är klar och du får allt som ingår i låten ner på din dator. Allt från noter och ljud, till inställningar och effekter, därefter kan du prova alla verktyg som programmet har.

Skapa eget beat

Under Step Sequencer kan du skapa dig egen musik och beat. Det är bara att ta en sak i taget och prova dig fram för att du ska få fram det bästa beatet enligt dig. Förhoppningsvis kommer också andra personer gilla det. Dessutom kan du även byta ljud för att sedan skicka allt ljud vidare till Mixer-kanalerna. Du kan lägga på effekter, skapa en bad och skapa arrangemang med hjälp av FL Studio. Du kan sedan köpa programmet om det faller dig i smaken och det finns fyra olika versioner som kostar från €89 (ca 890 kronor) och upp till €804. Sedan är det bara din fantasi som sätter stopp för dig!