De flesta känner till den svenska popgruppen och musikexporten Ace of Base. Flera av deras låtar är fortfarande aktuella och spelas på olika radiostationer runt om i landet. Gruppen bildades ursprungligen i Göteborg under namnet Tech Noir år 1987 och under 1990-talet hade de en mycket lukrativ internationell karriär. Gruppen bestod av de tre syskonen Malin Berggren, Jenny Berggren, Jonas Berggren samt Ulf Ekberg.

Med debutalbumet “Happy Nation” 1993 slog Ace of Base igenom med dunder och brak. De populära och välkända låtarna “All that She Wants”, och “The Sign” tog omvärlden med storm och toppade hitlistor världen över. Gruppen lyckades på ett egenartat sätt fånga vanliga människors tankar och känslor i ord och många fans kunde relatera låtarnas innehåll till egna upplevelser. Albumet hamnade till synes utan ansträngning i Guiness rekordbok med sitt imponerande försäljningsresultat på över 23 miljoner sålda exemplar. Bandets framgångar var så stora att de till och med vann prestigefyllda musikpriser utomlands. American Music Awards är bara ett exempel. Under den över 10 år långa karriären hann bandmedlemmarna i Ace of Base bli ekonomiskt oberoende genom att sälja drygt 40 miljoner skivor .

Interna bråk och spekulationer om uteslutningar med eller utan medgivande av en eller båda av de kvinnliga frontfigurerna i bandet har dock speglat pressen de senaste åren. Systrarna Berggren har lyst med sin frånvaro. Clara Hagman och Julia Wilhelmsson blev aktiva sångerskor i gruppen och 2010 kom albumet “The Golden Ratio”. Bandet är fortfarande aktivt och 2015 släpptes det senaste albumet “Hidden Gems” som blickar tillbaka över en lång och positiv karriär. Om det sista kapitlet ännu skrivits i Ace of Base är det ingen som vet och oavsett hur det går så kommer bandet alltid att vara Sveriges tredje största musikexport genom tiderna.